Rådgivning och växtval

Vi erbjuder konsultation på plats, där du får konkreta råd, svar på dina frågor, förslag i enlighet med dina önskemål anpassade efter platsens förutsättningar och även en enkel skiss gjord på plats, om så önskas.

* Lättskött
* Jordkvalité
* E-certifierade växter
* Rätt växt på rätt plats
* Tillgänglighet
* Giftfria växter
* Växter som inte sprider sig

Inför besöket förbereder du lite frågor, så att vi vet lite om dina önskemål och frågor redan innan vi kommer till dig, då kan vi ge dig bättre service. Det finns inga ”dumma” frågor! Hör av dig så bokar vi en tid.

Det är viktigt att välja rätt växt för rätt plats. Det syns tydligt när växterna trivs, och du vill inte ha en invasiv växt som tar över okontrollerat. Vi undersöker jordmånen på plats så att du kan få råd om det behövs eventuella förbättringar.

Form, färg och storlek ska harmonisera med andra växter och byggnader runtomkring. Trädgården blir en harmonisk helhet tillsammans med hela din fastighet. Träd som bildar tak, buskar för inramning och perenner för färg och fägring. Något vackert att njuta av under varje säsong, även på vintern.

Du kanske är sugen på en speciell växt? Då hjälper vi dig att undersöka hur det är möjligt att få den att trivas i just din trädgård. Eller så hittar vi bra alternativ. Du kanske vill få pollinerare att trivas hos dig? Eller behöver speciell hänsyn tas till t ex allergier?

Genom att planera rätt blir trädgården mer lättskött. Kanske behöver din trädgård bli mer tillgänglig? Vill du undvika giftiga blad och bär? Eller längtar du efter ett frodigt köksland? Grönsaker, friska frukter och bär i lagom mängd kan bli verklighet hemma hos dig. Vi hjälper dig att välja rätt växt för pollinering och fruktsättning.
Oavsett om du verkligen gillar att meditera med gräsklipparen eller aldrig mer vill klippa ett grässtrå till, så finns det lösningar!

Att välja E-plantor i första hand, är en självklarhet.
Du kan också få tips om bra litteratur, belysning, material mm.